Geografische wandelingen in Buitenveldert

Op deze website staan twee wandelingen in Buitenveldert, één in het westelijk deel en één in het oostelijk deel. De westelijke wandeling is van het Gelderlandplein naar het Amsterdamse Bos en terug. De oostelijke wandeling is van het Gelderlandplein naar het Amstelpark en terug. Natuurlijk kun je met deze twee wandelingen ook een eigen wandeling bedenken.

De westelijke route is op het kaartje zwart. Deze route is ongeveer 4 kilometer lang en start en eindigt op het Ontmoetingseiland bij het Gelderlandplein. Het is mogelijk de route uit te breiden met de 1 kilometer lange blauwe route en met de 3 kilometer lange rode route.

De oostelijke route is op het kaartje paars. Deze route is ongeveer 7 kilometer lang en start en eindigt op het Ontmoetingseiland bij het Gelderlandplein.

Beide wandelingen zijn geschreven voor volwassen en oudere kinderen. Voor jonge kinderen zijn er onderweg diverse speelplekken.

Voor wie meer geografische informatie wil over Buitenveldert, zie de rubriek ‘meer weten’ op deze website. Voor wie dat leuk vindt, zijn in de wandelingen enkele vragen opgenomen over wat onderweg te zien is.

Ga naar de westelijk route.

Ga naar de oostelijk route.

Wandelingen in Buitenveldert